Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Youtube utmanar Twitch med ny tjänst för spelstreaming – premiär idag

youtube_gaming

Twitch är ledande när det gäller att streama spel, med över 50 miljoner användare månatligen som lägger ut sina spelsessioner och kollar in andras.

Nu ska Youtube/Google utmana dem med en ny tjänst, Youtube Gaming, som finns på gaming.youtube.com och även kommer som appar till Android- och iOS-mobiler och surfplattor.

Annons

Tjänsten har testats under sommaren och skulle inledningsvis bara lanseras i USA och Storbritannien, men tycks nu vara helt öppen för oss även i Sverige.

Det ska finnas över 25 000 olika sidor i tjänsten där filmer från olika spel och användare samlas, som man liksom i vanliga Youtube kan prenumerera på. Här ett pågående exempel, med Blizzards Heroes of the Storm!

Digitalt har inte hunnit testa tjänsten än och kunnat jämföra med Twitch. Nästa steg är till exempel att se hur Sony och Microsoft kommer att hantera detta.

Youtube Gaming kan sägas vara resultatet av en affär som gick i stöpet. I sista stund lyckades Amazon köpa Twitch framför näsan på Youtube för motsvarande 8 miljarder kronor, så Youtube blev helt enkelt tvungna att bygga sin egen tjänst.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar