Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Yotaphone finns på riktigt (video)

Nu har den ryska dubbelskärmstelefonen Yotaphone visats upp på riktigt. Intrycken från Mobile World Congress, som pågår i Barcelona den här veckan, är rätt positiva. Om inte annat så är Yotaphone den enda nya telefonen som gör något radikalt nytt med själva hårdvaran.

Annons

Grejen är den här: Telefonens baksida består av e-papper av samma typ som skärmen på Amazone Kindle. För att läsa längre texter kan man dra med två fingrar över skärmen, vilket kastar över skärmbilden till baksidan och fortsätta läsa där. Förutom att vara snällare mot ögonen drar e-papper knappt någon elektricitet. Bättre batteritid, med andra ord.

Ett krux är att inte alla appar fungerar med den andra skärmen. Eller rättare sagt så går det att växla över till e-papper för en statisk bild, men apparna måste anpassas för att interaktionen, till exempel bläddring, ska fungera.

Yotaphone kör Android 4.2 Jelly Bean (övriga tekniska detaljer finns här) och ska släppas under andra halvan av 2013. I Ryssland alltså. Vi andra får snällt vänta och se. Priset är inte bestämt, men räkna med att det blir i nivå med de mer exklusiva Androidmobilerna som finns ute.

Så här ser den ut i verkligheten.

/Linus

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar