Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Tre jättemobiler att importera, varav en med Philippe Starck-design och en med projektor

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-11-16 13:01  |  Lästid: 3 minuter
auykumen_phablet_900px_proj

Räcker inte en 5,7 tumsskärm till din smartphone, såsom i iPhone 7 Plus, Samsung Galaxy S7 edge eller ZTE Axon 7 som vi skrev om tidigare? Se hit, på dessa tre udda jättar är skärmarna ännu större och en har till och med inbyggd projektor! Men du kommer att behöva importera dem själv…

* * *

1. Xiaomi Mi Mix

xiaomi_mi_mix

Världens största mobilskärm i förhållande till mobilens storlek, med hela 91 procent av enhetens yta. Det gör att telefonen kan ha en 6,4 tum stor skärm och bara mäta 15,9 gånger 8,2 centimeter, med en tjocklek på 0,8 centimeter. Designen står Philippe Starck för, och i övrigt satsar Xiaomi också på toppspecifikationer med snabbaste möjliga processor, 6 gigabyte RAM och 128 eller 256 gigabytes lagring.

Tyvärr är inte skärmupplösningen mer än 1 080 x 2 040 pixlar, men det kan vara för att hålla batteritiden extra god. Just nu måste den privatimporteras, men Xiaomi är representerade i Sverige och återkommer med lanseringsdatum.

* * *

2. Huawei Honor Note 8

huawei_honor_note_8

Honor är Huaweis lite ungdomligare varumärke, som har haft en del trevliga telefoner (inte minst vanliga Honor 8) och här har vi en ny gigant med 6,6-tumsskärm med QHD-grafik. Telefonen har 13-megapixelkamera, snabb åttakärnig processor som heter Kirin 955 och ett kraftfullt batteri. Minnet på 32-128 gigabyte kan också byggas ut med ett micro SD-kort, och Honor Note 8 har även plats för dubbla sim-kort och verkar vara en väldigt komplett om än lite tråkig enhet.

I Kina kostar den bara motsvarande 3 600 kronor men om den skulle komma hit lär priset bli avsevärt högre, just nu verkar den gå att skaffa via olika obskyra sajter för omkring 4 500 kronor. Sedan den presenterades i början av hösten har vi dock inte hört ett ljud om en eventuell svensk lansering.

* * *

3. Akyumen Holofone Phablet

auykumen_phablet

Räcker inte det finns snart denna 7-tums-gigant, som är ungefär så stor som en iPad Mini. En Windows 10-telefon och surfplatta med inbyggd projektor med ljusstyrkan 35 lumen, vilket ska räcka till en projektion på upp till 100 tum.

Det är inte en särskilt namnkunnig firma som säljer dessa, och jag skulle aldrig köpa från en sajt med så lågupplösta, taggiga bilder som mest ser ut som mock-ups och inte fotografier. Priset startar i vilket fall på 800 dollar och de ska börja skeppas – inte helt oväntat försenade – i februari.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:55