Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Xbox One till Sverige först nästa år

Rykten om att Xbox One skulle försenas spreds som en sydkalifornisk skogsbrand under onsdagen. På kvällen kom så ett officiellt svar och förtydligande från Microsoft. Och vad Sverige beträffar så stämde ryktet.

Annons

Xbox One kommer att släppas i 13 – i stället för som planerade 21 – länder i november. Sverige blir inte ett av dessa utan får likt hetsrustande homofob-diktaturen Ryssland, det ljuvligaste ölets källa Belgien och våra nordiska grannländer Norge, Danmark och Finland vänta till 2014.

När 2014, snälla Microsoft?

”Så snart som möjligt under 2014”, kära Digitalt-bloggen.

Trist, men vi minns ju liknande trubbel under den långdragna PS3-uppladdningen så unikt är det inte. Som plåster på såren ska förhandsbeställarna få ett gratis spel med konsolen när den väl dyker upp. För att avboka en eventuell förhandsbeställning hänvisar Microsoft till respektive återförsäljare.

Vi kommer att klämma och ställa jobbiga frågor på Gamescom-mässan nästa vecka. Exakt hur smart detta är med tanke på Sonys tidigare goodwill-försprång tänker jag inte teoretisera om nu. Microsoft själva bjöd på ett par frågor och svar i sitt pressmeddelande varav vi fann dessa två mest intressanta:

Om jag bor i ett av de länder som påverkas, kan jag köpa en Xbox One och spel i ett av lanseringsländerna i november, och använda den i mitt land?

– När konsolen lanseras i november kommer Xbox One att stödjas på 13 marknader. Som sagt, Xbox One-spel är inte regionlåsta. Xbox One-spel köpta i detaljhandeln kan användas i alla länder på alla Xbox One-konsoler. Det finns inga tekniska begränsningar för spel eller konsoler som förhindrar att de används på en specifik plats.

Om jag köper en konsol och använder den i ett land där den inte lanserats, hur kommer min upplevelse att skilja sig?

– Xbox One kan användas i alla länder, inklusive icke-lanserade marknader. Med det sagt, så måste det ändå finnas en giltig betalningsmetod som stöds i ett av lanseringsländerna för alla transaktioner som sker över Xbox Live, och visst innehåll kan inte nås utanför lanseringsmarknaderna på grund av geografiska innehållsbegränsningar av upphovsrättsinnehavare.

Och den nödvändiga infon är därmed för dig som absolut inte kan vänta till senare… Här kan du köpa en Xbox One i november och hoppas att den funkar tillfredsställande:

Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Spanien, Italien, Irland, Österrike, USA, Kanada, Mexiko, Brasilien, Australien och Nya Zeeland.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar