Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Watch Dogs och #Driveclub försenade

driveclub

Precis som jag hade skrivit en längre snutt om Motorstorm-skaparna Evolutions nya social racing-spel #Driveclub – tillika ett av de hypade släppspelen till Playstation 4 i slutet av november – när nyheten kom att både det och det lovande Watch Dogs (som jag skrev om tidigare här!) är uppskjutna till nästa år. Gamereactor har en längre artikel om detta oskick, som är lite väl förstående för min smak.

Annons

Det gör att mängden BRA och unika spel som finns tillgängliga då PS4 släpps minskar ännu mer. Xbox One kommer ju inte till Sverige förrän nästa år. Kan det varit den mer givna försäljningssuccén Assasin’s Creed IV (vars piratskepp-sjöslag jag tyckte såg superfjantigt ut på Gamescom) som krävde mer resurser av Ubisoft för att få klart, och fick dem att skjuta upp långt tuffare Watch Dogs?

Tur att ingen ruckat på planerna för Battlefield 4. Vi kollar på nya trailern och blir på bättre humör.

Detta fick mig att i illa tyglat (och motiverat) vredesmod söka i datamaskinen (och hitta!) en gammal notis från Cafe.se, september 2006: ”Världens senaste spel”. Det enda jag vill säga med detta är att vi får hoppas att spelen bara är försenade.

 

duke_nukem_foreverDuke Nukem Forever
Kunde 3D Realms kanske valt en mer passande titel? Det fjärde actionspelet om machohjälten Duke Nukem var på ingång sedan 1996, och förväntningarna var inledningsvis mycket höga då Duke Nukem 3D varit ett rejält lyft för genren. George Broussard på 3D Realms uppgav att de inte vill stressa fram spelet… men utlovade bisarrt nog en uppföljare, utan att ens vara klara. Historiens mest välkända vaporware.
Prognos: Fiskegubbar-1
Släpptes? Ja, till slut, år 2011. Sågades överlag.

 

Fallout 3
Hette från början Van Buren men ska bli en riktig uppföljare i Fallout-serien. Efter att Interplay gick i putten tog Bethesda över utvecklingen och sägs nu använda sin Elder Scrolls Oblivion-spelmotor. Endast en affisch visades på årets (alltså 2006 års) E3, och om och i så fall när spelet verkligen släpps är helt oklart.
Prognos: Fiskegubbar-2
Släpptes? Ja, 2008. Värt väntan.

 

Starcraft: Ghost
Detta actionspel till Xbox baseras på Starcraft men ur den kvinnliga soldaten Novas perspektiv. Café provspelade Starcraft: Ghost på E3-mässan 2003, åren därefter visades dock inget upp och i början på augusti 2006 släppte Blizzard ett kryptiskt pressmeddelande som talade om omfördelningar av resurser från deras konsolprojekt till World of Warcraft-expansionspaketet The Burning Crusade.
Prognos: Fiskegubbar-2
Släpptes? Nej.

starcraft_ghost

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar