Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Watch Dogs är ett GTA med samvete

Mats Rydström  |  Publicerad 2013-09-21 10:28  |  Lästid: < 1 minut
ps4_watch_dogs

Watch Dogs var en av Gamescom-mässans gladaste överraskningar. Ett öppet sandlådespel från UbiSoft som kanske bäst kan beskrivas som ett Grand Theft Auto med visst mått av samvete. Kolla in den rätt långa men utförliga videodemonstrationen nedan för ett smakprov!

Huvudpersonen heter Aiden Pearce och är en gatusmart hacktivist som står till ditt förfogande för att upptäcka spelvärlden med smyg, list, våld och sina anseenliga hackingfärdigheter.

USA och mer specifikt spelets Chicago har degenererat totalt till brottskaos och samtidigt allseende övervakningssamhälle. Stadsdelarna har olika prägel, vilket ni snabbt ser i filmen nedan, och att inte använda det överanvända New York känns som helt rätt grepp för ett så pass annorlunda spel.

Senare i filmen inträffar något rätt coolt då en annan spelare hackar sig in och lägger sig i…

Watch Dogs släpps den 22 november, lagom till den svenska lanseringen av PlayStation 4 men det är inte på något sätt ett exklusivt next gen-spel utan släpps samtidigt till PC, Wii U, PS3, Xbox 360, och till den i Sverige försenade Xbox One.

På idéplanet skulle jag dock vilja kalla Watch Dogs, tillsammans med Tom Clancy’s The Division som ni kan kolla en trailer till här, två av de mer next gen-doftande titlarna vi har att se fram emot det kommande året.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-07-20 11:59