Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Vitvaror: Jamie Olivers wifi-assistent

philips_jamie_oliver_home_cooker

Jamie Horrible, jag menar Oliver (förlåt Jens!) och Philips har samarbetat fram en konceptmaskin, en variant av deras matberedare Jamie Oliver HomeCooker som släpptes ifjol – fast nu med wifi och app-stöd och styrning som ni ser på bilderna.

Annons

Jamie säger: ”Vi vet alla att det kan vara kämpigt att ställa fräsch, hemlagad mat på bordet varje dag, särskilt för upptagna föräldrar som måste ta hand om så mycket. Det blir ofta en kompromiss mellan att ägna tid till familjen och att laga riktig mat.”

philips_home_cooker_jamie_horrible

Philips lösning på detta heter preliminärt HomeCooker neXt, och liksom i kaffemaskinens fall jobbar den ihop med en iPad-app med steg-för-steg-instruktioner. Det kan handla om att det nu är dags för lök eller tomater, eller att du kan ta en halvtimmes paus och titta på min favoritkock Vah Chef på Youtube.

Tanken är just att effektivisera tidsåtgången och maximera den tid du kan laga mat utan att just stå i köket och göra det! Du får hjälp med tidsuppskattningar och alarm som säger åt dig att det är dags för nästa steg.

Detta är som sagt också en konceptprodukt och inget som är planerat för lansering inom den närmaste tiden, men skulle bara receptutbudet bli tillräckligt stort är det ingen dum idé. Bara du inte gör guacamole i den – då blir både jag och Cramby vrånga.

philips_jamie_oliver_home_cooker_app1

philips_jamie_oliver_home_cooker_app2

philips_jamie_oliver_home_cooker_app3

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar