Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Vitvaror: Den smartare robotdammsugaren

Mats Rydström  |  Publicerad 2013-11-03 10:02  |  Lästid: 2 minuter
LG-Smart-HOM-BOT-SQUARE

Robotdammsugare och gräsklippare har funnits länge, och Electrolux gjorde väl dem vida kända under slutet av 90-talet. LG visade på IFA-mässan upp en ny version av sin robot-dammsugare LG Hom Bot Square som vidareutvecklats med bättre kameror, mikrofon och högtalare.

Du kan fjärrstyra den från en app om du till exempel kommer på att du blir sen på jobbet och har middag hemma snart, eller schemalägga dammsugningar av olika rum på olika tider. Men du kan också kommunicera med ditt barn eller väldigt smarta husdjur via dammsugaren. Vad de sociala myndigheterna tycker om detta sätt att prata med familjen är oklart.

Den har också blivit bättre på att sköta själva städninngen med LG:s Corner Master-teknik som baseras på den banbrytande insikten att folks hem har fyrkantiga hörn och inte runda. Denna består i två borstar som i kombination med sensorer gör att även hörnen kan rengöras med gott resultat.

Med två kameror blir robotens navigering av din golvyta också bättre och funkar även i mörker, och med smart teknik lär sig dammsugaren också av tidigare städningar och var det står saker i vägen på golvet. Det gör städningen snabbare. Ljudnivån är bara 60 decibel vilket gör att du inte störs även om du är hemma.

LG-Smart-HOM-BOT_app

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-09-23 01:48