Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Vine- och Instagram-konkurrenten Coub

Har ni testat Vine- och Instagram-video-konkurrenten Coub? En ryskutvecklad tjänst som bygger på samma princip med korta loopade filmsnuttar. I Coub-fallet är de 10 sekunder, med skillnaden att man gör dem efter själva filmmomentet genom att ladda upp befintliga filmer och redigerar dem på deras sajt.

Annons

Du kan antingen ladda upp film från egna samlingen eller – med skönt rysk inställning till upphovsrätt – klistra in en länk från Youtube eller Vimeo för att sedan redigera. En välkommen funktion som Vine saknar är möjligheten att sätta soundtrack till filmen genom att ladda upp musik eller något annat ljud, men det lär ju också där finnas upphovsrättsliga skäl.

Det går också att välja om en film ska vara fri, bara för vänner eller ett privat projekt. Högerklicka på någons Coub så finns där direkt möjlighet att kopiera länk eller bädda in-kod.

Tillsammans med redigeringsmöjligheterna och faktumet att detta görs via webbläsare blir ju skapandet på Coub betydligt mindre spontant och mer proffsigt. Kanske också mindre skoj.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar