Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Vine- och Instagram-konkurrenten Coub

Mats Rydström  |  Publicerad 2013-07-25 11:43  |  Lästid: < 1 minut

Har ni testat Vine- och Instagram-video-konkurrenten Coub? En ryskutvecklad tjänst som bygger på samma princip med korta loopade filmsnuttar. I Coub-fallet är de 10 sekunder, med skillnaden att man gör dem efter själva filmmomentet genom att ladda upp befintliga filmer och redigerar dem på deras sajt.

Du kan antingen ladda upp film från egna samlingen eller – med skönt rysk inställning till upphovsrätt – klistra in en länk från Youtube eller Vimeo för att sedan redigera. En välkommen funktion som Vine saknar är möjligheten att sätta soundtrack till filmen genom att ladda upp musik eller något annat ljud, men det lär ju också där finnas upphovsrättsliga skäl.

Det går också att välja om en film ska vara fri, bara för vänner eller ett privat projekt. Högerklicka på någons Coub så finns där direkt möjlighet att kopiera länk eller bädda in-kod.

Tillsammans med redigeringsmöjligheterna och faktumet att detta görs via webbläsare blir ju skapandet på Coub betydligt mindre spontant och mer proffsigt. Kanske också mindre skoj.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-03-02 15:29