Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Vilka program kör du på din dator?

Jag testar en sån här just nu. Det är en Acer Chromebook C7, som alltså kör Googles eget operativsystem Chrome OS. Första intrycket är splittrat. Jag gillar tanken på en enkel och billig bärbar dator utan lull-lull. Men jag är osäker på om den duger för att ersätta min Macbook Pro rakt av.

Annons

En ordentlig recension kommer senare i veckan, kanske redan imorgon. Men först en fråga. Grejen med Chrome OS är ju, som bekant, att det egentligen bara är en webbläsare. Chromebooken är inte gjord för att köra program utan webbtjänster, företrädelsevis Googles egna. Google Docs istället för Word. Google Drive istället för ett usb-minne, och så vidare.

Det låter radikalt, men i praktiken funkar det ganska bra. Det enda jag saknat så här långt är egentligen uTorrent, och piratkopiering är det väl bara bra att man vänjer sig av med, tänker jag.

Vilka program använder du på din dator? Vilka skulle du inte kunna ersätta rakt av med motsvarande tjänster på webben?

/Daniel (@danielg0ldberg)

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar