Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Vifa Helsinki är en fin dansk designhögtalare i bärbart format

Mats Rydström  |  Publicerad 2015-09-21 16:58  |  Lästid: 2 minuter

vifa_helsinki_blue
Danska Vifa debuterade i fjol som tillverkare av stiliga trådlösa högtalare. Den senaste är också deras minsta modell, Helsinki, som helt klart blir ett alternativ till två andra fina danska högtalare som Digitalt gillar mycket: BeoPlay A2 och Libratone Zipp.

vifa_helsinki_green

Vifas inte särskilt oförutsägbara namn på de tre modellerna är Helsinki, Copenhagen och Stockholm. Vi fick provlyssna dem på IFA-mässan i Berlin härförleden och imponerades av både ljud och hantverk.

Helsinki presenterades i våras och säljs i utvalda butiker även i Sverige, eller via deras hemsida vifa.dk. Den är bärbar och batteridriven, men batteritiden specificeras inte mer än som ”tillräcklig”. Helsinki byggs upp av en aluminiumram och finns med grönt, rosa, blått eller grått tyg – fint vävt av danska textilfirman Kvadrat, och med ett läderband från Tärnsjö Garveri.

Liksom Vifas andra högtalare kan man dels ansluta trådlöst med blueetooth med aptX för bästa ljudkvalitet, dlna eller Apples Airplay-teknik. Det funkar både via ditt wifi-nätverk men också direkt från din musikspelare i sommarstugan på landet utan wifi.

Priset är 3 800 kronor.

vifa_copenhagen

Copenhagen var deras första trådlösa högtalare och kom i början av 2014. Den är också portabel med ett metallhandtag men är lite större, med vikt på 4,6 kg och kraftigare ljud. Pris 7 000 kronor.

vifa_stockholm

Stockholm är en större stationär högtalare, som väger 10 kg och har en form som kanske påminner mer om en soundbar utan att just vara en sådan, mer tv-inriktad pryl. Pris 14 000 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2015-10-20 11:04