Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Vattentäta sportkameror för semestern

Mats Rydström  |  Publicerad 2014-06-23 08:25  |  Lästid: 2 minuter

Triss i vattentäta sportkameror! Inför vintersäsongen skrev jag om tre nya actionkameror i bemärkelsen sådana som man fäster på hjälm, arm, sportpryl, djur eller liknande för att filma sina äventyr. Här väljer vi i stället ut tre stryk- och vattentåliga kameror som du så att säga plåtar vanligt med. Inte så snygga kanske, men säkra.

 nikon_coolpix_aw120

Nikon Coolpix AW120
Uppföljaren till AW110 släpptes i månadsskiftet februari-mars och begåvades bland annat med en ny 24 millimeters-lins, starkare batteri och färger som svart, orange, blått eller småfult kamouflage. Kameran är vattentät till 18 meter, släpptålig upp till 2 meter och klarar också vintersport och temperaturer ned till -10 grader celsius. Har 5x optisk zoom och 16 megapixlars-sensor och spelar självfallet in video i full HD. En annan fördel är inbyggd wifi och gps.
Pris: från 2 800 kr

olympus_tg_850

Olympus TG-850
Lite lägre pris än Nikons dito (vars pris fallit med 20 % sedan lanseringen) och ungefär samma grundläggande kameraspecifikationer och stryktålighet (fast bara vattentät till 10 meter) men med en skärm som kan flippas 180 grader. Trådlös funktionalitet får man köpa till, genom att sätta i ett FlashAir-kort och på så vis koppla kameran till din telefon. Finns i svart, vitt eller silver.
Pris: från 2 500 kr

lifeproof_nuud_iphone5s

Smartphoneskal
Ja, faktiskt! Behöver du inte optisk zoom eller mer avancerade kamerafunktioner utan just lite extra vattentålighet ett par gånger om året? Då kan ett skal som till exempel LifeProofs Fre, som finns till ett gäng populära telefonmodeller, vara ett relativt prisvärt alternativ. Vi testade detta i vintras inför snösäsongen (läs här!) men viktigt att tänka på för sommarsemestern är att de håller för bad på max två meters djup.
Pris: 700 kr

* * *

Fler pryltips:

Här är prylen som kyler din öl och spelar musik – samtidigt!

20 coola äventyrsprylar som du inte klarar dig utan i vildmarken

Färgglada träningslurar som sitter tätt

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-02-24 19:09