Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Vass speldator med snyggt yttre, snabbt inre och skärm i pekplattan

Mats Rydström  |  Publicerad 2015-07-06 15:26  |  Lästid: 2 minuter
razer_blade_pro

En av de vassaste bärbara speldatorerna blir nu ännu bättre: Razer Blade Pro i sin nya modell har inte bara fått snabbare innandöme än företagets tidigare modeller. Den är också ovanligt stilren med fin sidenmatt gråsvart finish, som inte skriker spelnörd alltför högt, en vikt på 3 kg och med en unik trackpad som också är en skärm!

Denna extrema spel-laptop har en 17,3 tums led-skärm med hd-upplösning, vilket emellertid är överraskande lågt, men kanske en nödvändig kompromiss för att ens ha någon batteritid. Flera 13-tumsdatorer har långt högre upplösning, motsvarande det Apple kallar ”retina” och bland 15-tummarna finns det 4K-upplösta skärmar.

Å andra sidan torde du med den inbyggda hd-skärmen troligen aldrig ha några tekniska problem med spelen, fastän grafikkortet kan driva externa, betydligt mer högupplösta skärmar.

Vårt spontana intryck är ändå att detta är marknadens bästa 17-tummare – Digitalt har dock inte testat datorn mer än på mässgolvet på E3 i Los Angeles.

Bland de tekniska inälvorna finns en Intel Core i7-processor på 2,6 GHz, ett Nvidia GeForce GTX 960M grafikkort med 4 GB minne, 16 GB arbetsminne och en kombination av ultrasnabb SSD på 256 eller 512 GB samt en traditionell hårddisk för all övrig lagring på 500 GB respektive 1 TB. Batteritiden sägs dock bara vara mellan tre och fyra timmar, men detta behöver testas under riktiga förhållanden för att säkert kunna avgöras.

razer_blade_pro_switchblade

Switchblade är Razers eget system med en programmerbar knappsats till höger om tangentbordet, med 10 knappar med inbyggda skärmar som visar färgikoner för knapparnas funktioner. Dessutom: i stället för en vanlig trackpad under tangentsatsen finns till höger en trackpad som också är en andra bildskärm! Med Razers inbyggda programvara kan man enkelt göra anpassningar för alla olika spel.

Priset är högt, men till exempel billigare än de dyrare MacBook Pro-modellerna med 15-tumsskärm. Räkna med att lägga ut 2 500 respektive 2 800 dollar före skatt, beroende på lagringskapacitet (motsvarar 21 200 respektive 23 750 kronor).

Nya Razer Blade Pro säljs inte i Europa ännu men man kan föranmäla intresse på RazerZone.com

razer_blade_pro_closed
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-09-23 00:02