Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Utställning i höst om flyktingar och modern teknik på Tekniska Museet i Stockholm

im_alive_tekniska_museet_700px

I’m Alive – mobil teknik på liv och död är en kommande utställning på Tekniska Museet i Stockholm, som handlar om teknikens betydelse för flyktingar. Vi skrev om den i mitten av sommaren, medan du hade roligare saker för dig, men tycker det kan vara bra att puffa för den igen.

Annons

Nyanlända till Sverige har berättat om sina upplevelser och vad smartphones och mobilt internet betytt för dem under deras flykt. Utställningen öppnar nästa vecka, den 12 oktober och ska berätta historier med hjälp av VR-upplevelser, föremål och bilder. Där möter vi människor på flykt som lyckats ta sig hit och fått skicka meddelandet till sina nära: ”I’m alive!”

Hittills i år är det drygt 3 000 människor som inte klarat sig över Medelhavet, men den större andelen som faktiskt gör det har tekniken att tacka för en hel del. Det kan handla om självklarheter som gps, Skype och Facebook som för människor på flykt kan göra en stor skillnad. Projektet berättar om detta, det har genomförts i samarbete med bl a UNHCR och Refugees Welcome Stockholm. Utställningen pågår till sista april nästa år, och Tekniska Museet i Stockholm ligger mellan Sjöhistoriska och Etnografiska museerna vid Gärdet och Kaknästornet.

im_alive_tekniska_museet_2  im_alive_tekniska_museet_3

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar