Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Utöka iPhone-minnet med smidiga usb-stickor

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-04-30 11:35  |  Lästid: 2 minuter
Sandisk_iXpand_900px

Sandisks iXpand-tillbehör har släppts i en ny, fin och mer ergonomiskt praktiskt formgiven modell än den vi tidigare testat. Det är ett litet usb-minne för att utöka lagringskapaciteten hos iPhone och iPad, och pluggas in undertill i lightning-porten. På andra sidan sitter en vanlig usb 3-kontakt för snabb överföring till datorn. Med appen iXpand Drive kan man även plåta och filma direkt till iXpand – vilket inte går direkt från Apples inbyggda kamera-app.

Sandisks nya iXpand ska börja säljas via några svenska kedjor och finns redan att beställa över nätet. Vi har inte kunnat bekräfta svenska priser men översätter vi från amerikanska dollar blir det för de olika lagringsstorlekarna 16, 32, 64 och 128 gigabyte motsvarande 400, 570, 730, 1 060 kronor. Detta är då före svensk 25 procents moms och övriga eventuella påslag.

 

Sandisk_iXpand

Funkar med iPhone 5 och senare, iPad Air samt iPad Mini och senare – det vill säga produkter från slutet av 2012 och framåt.

Den påminner inte så lite om Leef iBridge men kommer att få lägre priser över hela linjen. Ett Leef-minne kostar t ex 1 100 kronor för 64 gigabyte (vilket egentligen är det minsta minnet det är meningsfullt att köpa till). Leef har också en 256 gigabyte-modell, vilket Sandisk saknar.

leef_ibridge
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar