Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Uppsamlingsheat med pryl- och app-nytt

Mats Rydström  |  Publicerad 2013-06-30 13:32  |  Lästid: 3 minuter

Sitter du och glor igenom en massa halvkassa partybilder från helgen och sommarstarten? Gör dem ännu sämre med Trashphoto – senaste nytillskottet bland alla foto-trams-appar. Appen beskrivs av upphovsmännen – illustratören/konstnären/reklamkillen Hampus Ericstam och fotografen Jens Andersson – som till för att ”bygga ändlösa stinkande kollage som ett ansikte av kebab och en frisyr av gammal pommes frites”. Kostar gratis att ladda ned på iTunes.

Igår var det för övrigt sex år sedan den första modellen av iPhone släpptes, enligt Mashable. Kolla in deras artikel för några grafer som visar plattformens framgång.

Teknikbloggen TkJ.se skriver liksom alla andra om att Google Reader stängs ned imorrn – det tycks ha blivit någon Y2K-liknande panik över vad man ska ta sig för att framtidssäkra sin dator tills på måndag morgon för att få sitt datt och ditt. SvD har också några förslag och tips.

Och så fyra korta prylnyheter från den gångna veckan som jag inte hunnit med:

JBL släpper nya lurar i J-serien A, både in ear-varianter och slutna. Av de sistnämnda har JBL J88a mikrofon och fjärr men också uppfällbara öronkåpor. Så att man kan göra som hippa dj:s och fortsätta prata med kompisen lite nonchalant med ena hjärnhalvan medan man fortsätter att lyssna på sin favoritmusik – eller min swampblues-spellista – med den andra. Finns i svart och vitt och kostar runt 1 300 kronor.

Någon vecka tidigare visade Sony sin super-dubbel-hd-tv Sony Bravia X9 4K Ultra HD TV som ser ut lite som en gigantisk smartphone, och finns ute nu för inte mindre än 45 000 kronor för 55-tummaren och 70 000 pix för 65-tum. Trots allt billigare än tidigare 4K-apparater. Den har då dubbelt så många pixlar på varje ledd (3 840 x 2 160) och skalar upp från andra källor, samt har appar för iOS och Android som programguide och för att spela in.

Sony har också ett par nya bärbara datorer i däribland Sony Vaio Pro som ska vara världens lättaste ultrabook med pekskärm, byggd i kolfiber med en vikt på 1 kg, fjärde generationens Intel Core-processorer och skärmtekniken från Bravia-serien, upplyst tangentbord och batteritid på upp till 8 timmar. Priser från 9 000 kronor.

Det holländska jeansmärket G-Star och Leica gör gemensam sak med en specialutgåva, kameran Leica D-Lux 6 Edition by G-Star Raw, som visades på herrmodemässan Pitti Uomo i Florens tillsammans med deras talesperson Anton Corbijn. Den är mer greppvänlig med knottrigt läder, levereras med ett mörkbrunt skinnfodral med en snygg rem, men tycks i övrigt vara likadan som den tidigare modellen fototekniskt sett: 1,7  tums sensor och zoom från 24-90 millimeter. Pris från 8 600 kronor.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-03-02 15:26