Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Uber utökar med taxibåttrafik i Stockholm

Mats Rydström  |  Publicerad 2014-06-12 12:52  |  Lästid: 2 minuter
uberbat1

Uber utökar med taxibåttjänster i Stockholms skärgård med UberBÅT. Båtarna ska vara traditionella båtaximodeller som tar upp till 12 passagerare, och enligt pressmeddelandet ”inga flashiga daycruisers”. Det är ju lovande, samt att de framförs av riktiga, utbildade kaptener.

UberBÅT ger också exempel på några tänkbara krogresor i skärgården:
Fjäderholmarna eller Bockholmen för 800 kr respektive 1250 kr för en båt, från Nybroviken. Att åka till Artipelag i Baggensfjärden kostar runt 2150 kr och att åka ut till krogen på Ingmarsö kostar runt 3000 kr.

Priserna påstås bli omkring hälften av vanliga taxibåtspriser, men grejen med taxibåt i Stockholms skärgård är ju att det traditionellt sett är mer av en vattenburen buss som kör hela vägen fram till bryggan, och att man delar den med många andra resenärer.

Ubers räkneexempel för standardresa inom en zon är 200 spänn i startavgift och sedan 30 kr/min. Det ger en resa som brukar ta respektive kosta mig 15 minuter och 100 kr ett pris på 650 kr. Med full båt på tolv personer stämmer det alltså ungefär med hälften av vanliga taxibåtpriser.

I dag gick det inte att via appen beräkna pris på en resa, men det kanske kommer framöver.

Återkommer eventuellt med test och uppdaterad prisrapport!

uberbat2
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-09-23 00:35