Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Uber i blåsväder

Jag skrev tidigare om chaufförtjänsten Uber som lanserades i Stockholm för några månader sedan. I förbifarten berörde jag att företaget har fått problem i andra städer, eftersom det inte är registrerat som ett taxibolag.

Annons

Om man ska tro Uber så håller något liknande på att hända i Stockholm. Företaget skräder inte orden: ”Transportstyrelsen försöker stoppa Uber”.

För att vara ett bolag som tillhandahåller privatchaufförer kämpar Uber på för att positionera sig som en underdog: ”Transportstyrelsens förklaring till detta är att tillståndet som krävs, bara ska ges till företag som kör medlemmar ur kungafamiljer eller högt uppsatta företagsledare. Vi tycker att ett sådant kvalitativt, säkert och modernt transportalternativ ska vara tillgängligt för alla – inte bara för ovannämnda!”

En rimlig gissning är att Transportstyrelsen har en annan bild av vad som händer. Digitaltbloggen har varit i kontakt med myndigheten som lovar att återkomma med en kommentar inom kort.

Uppdatering: Transportstyrelsen ger sin version i ett uttalande. Där har man, som väntat, en lite annan syn på det hela. Två bolag ska ha ansökt om dispens från taxameterkravet i syfte att börja jobba för Uber. ”För att få undantag från kravet på taxameter krävs det synnerliga skäl”, skriver myndigheten som förklaring på varför ansökningarna avslogs.

Varför detta skulle vara skäl till någon slags revolt på Twitter med tillhörande namninsamling är mer än jag förstår.

/Linus (@LinusLarsson)

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar