Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Två nya spegellösa systemkameror från Olympus och Fujifilm kommer 2017

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-09-27 15:54  |  Lästid: 2 minuter

På Fotokina-mässan härförleden presenterade såväl Fujifilm som Olympus nya spegellösa systemkameror, med olika format och inriktning. Här en mycket kort sammanfattning av två nyheter som börjar säljas tidigt nästa år…

Fujifilm GFX 50S

En första presentation av en ny kameraserie som kommer ut i början av nästa år. Det är spegellösa mellanformatkameror, som är lättare och mindre än likvärdiga DSLR-kameror. Den elektroniska sökaren är löstagbar så att kameran blir ännu mindre, och skärmen kan på vanligt vis vinklas.

Man kan säga att de tagit tekniken och storleken från X-serien men med en större sensor, som mäter 44 x 33 millimeter med 51,4 megapixlar, som kan användas för olika format som 4:3, 3:2, 1:1, 4:5, 6:7 och 6:17. Det kommer också sex nya objektiv i Fujinon GF-serien. Priserna har ej offentliggjorts.

Lär dig allt om den kommande kameran här på fujifilm-x.com

Olympus OM-D E-M1 Mark II

Nya OM-D toppmodellen presenterades också av Olympus, en spegellös systemkamera med micro four thirds-objektiv. Mark II-modellen kommer erbjuda hög hastighet vid sekvensplåtning, kan ta 18 bilder per sekund i raw-format med upplösningen 20,4 megapixlar. Med låst autofokus och exponering ökar det till 60 bilder per sekund – för den som plåtar snabba, actionladdade förlopp.

Den klarar också att filma i ”cinema 4K”-format vilket är 4K-upplösning med 24 bilder per sekund och en bitrate på 237 megabit per sekund, för maximalt snyggt resultat. Pris och släppdatum ej fastställt.

Kolla in filmer och alla specifikationer här på getolympus.com

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar