Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Två nya filmer från svenska storspelet Tom Clancy’s The Division som släpps imorgon

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-03-07 10:47  |  Lästid: 2 minuter
tom_clancys_the_division_900px

I morgon släpps äntligen Tom Clancy’s The Division – ett av de mest spännande spelprojekt som kommit från Sverige på senare år. Spelet kommer ifrån Massive Entertainment, ett Malmöbaserat bolag (och numera en del av Ubisoft-imperiet) som hamnade på den internationella spelkartan med banbrytande spel som Ground control (2000) och World in conflict (2007).

Tom Clancy’s The Division handlar om tiden efter den stora pandemin och samhällets kollaps, enkelt uttryckt och är främst ett actionspel med öppen värld-upplägg på modernt vis, men har inslag från andra genrer. Spelet släpps till såväl Windows-datorer, som till Xbox One och Playstation 4.

Här är en ny reklamtrailer som visar hur spelet använder tekniken GameWorks från Nvidia i PC-versionen (se fotnot längst ned) och ett vintrigt, post-apokalyptiskt New York har väl knappast någonsin sett bättre ut?

Digitalt uppmärksammade spelet första gången i samband med E3-mässan i juni 2013 och fick senare se en detaljerad demo på Gamescom i Köln samma sommar, men de många förseningarna har fått oss att i vissa lägen tvivla eller tappa tron.

Över sex miljoner spelare har varit med och betatestat spelet så vi hoppas på ett bländande, underhållande resultat när The Division nu släpps den 8 mars. Nyligen släpptes också denna trailer från PC-versionen av spelet som flyter på med 60 bildrutor per sekund – om nu din dator bara är tillräckligt kraftfull.

Förläggarna Ubisoft skickar inte ut recensionsexemplar i förväg eftersom spelet till stor del bygger på att man är uppkopplad, och spelupplevelsen lär bli haltande. Digitalt hoppas dock kunna återkomma med en recension senare i veckan.

GameWorks är en grafisk programvara som sköter snacket mellan spelet och nVidias grafikkort, och innehåller teknik för ljus, fysiksimulering med mera. Detta kan jämföras med grafikkort-konkurrenten AMD som jobbar med en teknik som heter GPUOpen. Läs mer om GameWorks här, om du är ordentligt nördigt intresserad.

tom_clancys_the_division_1 tom_clancys_the_division_2
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-06-16 12:08