Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Smarta armband hjälper med träningen

Att mäta hur bra man tränar är gammalt: Men att flytta ut detta på ett plastigt armband som står i kontakt med din smartphone via blåtand, och visar såväl träningsdata som sms och samtal på en liten skärm – det är väldigt 2014.

Annons

Enligt branschorganisationen Consumer Electronics Association fyrdubblades försäljningen av dylika accessoarer 2013 och, att döma av mängden nyheter under årets två första månader, exploderar det 2014. Här är fem fräscha exempel!

samsung_gear_fit

Samsung Gear Fit
Först bland tränings- och fitnessarmbanden med en böjd skärm av amoled-typ, överlägsen konkurrenternas. Gear Fit har stegräknare, pulsmätare, tidtagarur, mäter din sömnkvalitet och kan även visa inkommande sms, mail och samtal, kalenderhändelser och hämta in data från diverse andra appar. Batteriet räcker mellan 3-5 dagar beroende på hur intensivt du använder armbandet. Släpps i april och kommer att kosta cirka 2 000 kronor. Detta kan sägas vara standardutbudet av funktioner att ha som referens, men priset känns lite väl högt.

lg_lifeband_touch

LG Lifeband Touch
LG:s vattentåliga armband har lite mer vågad design, och kan också synkas med Runkeeper och andra träningsappar, samt användas som fjärrkontroll till mobilmusiken. Med headsetet Heart Rate Earphones får du även en sporthörlur kombinerad med pulsmätare i örat. Pris och lanseringsdatum ej fastställt.

garmin_vivofit

Garmin Vivofit
Räknar steg, distans, kalorier och kan också kopplas till pulsmätare och på den stora skärmen visas ett personlig mål för dagen, och hur nära du är att nå detta. Med onlinetjänsten Garmin Connect får du utmaningar och kan spara dina data. Två armband i olika storlekar ingår men hade kanske varit roligare att också kunna välja två olika färger – finns i svart, grått, blått, lila och turkost. Pris från 1 200 kronor.

huawei_talkband_b1

Huawei TalkBand B1
Mäter samma värden och har ungefär samma funktioner som alla andra armband, inklusive sömnvanor och alarm som visas på den 1,4 tum stora enkla, svartvita skärmen. Ingår gör även ett par trådlösa blåtandshörlurar så du direkt kan ta emot samtal. Släpps i mars och priset lär hamna på motsvarande 100 €.

skechers_gowalk_activity_tracker

Skechers Gowalk Activity Tracker
Med deras app för Android och iOS sätter du upp mål för din träning. Hur du sedan uppfyller dem under dagen indikeras med en LED-lampa (och ingen skärm) i olika färger från rött för dåligt till blått för bra. Du får även en sömnmätare för att hålla koll på dina vanor, sömnens längd och kvalitet. Amerikanska priset startar runt 80 dollar.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar