Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Triss i nya batteridrivna, trådlösa högtalare – med tre vitt skilda formspråk

ue_boom_2_undervatten
UE Boom har länge varit en av Digitalt-bloggens favoriter bland bärbara, batteridrivna blåtands-högtalare, och i dag lanserades den vattentäta andra versionen. Vi bjussar också på två andra bärbara högtalarnyheter – för den som gillar helt annan typ av formgivning och inte vill bada med musik.

1. UE Boom 2

ue_boom_2

Annons

UE Boom är kända för att låta bra med väldigt god spridning av ljudet och har också god batteritid med upp till 15 timmar. Skillnaden mot föregångaren är att man nu kan pausa och byta låt genom att knacka på toppen av högtalaren. UE Boom 2 har också fått kraftigt förbättrad räckvidd, nu 33 meter, och blivit 25 % mer volymstark.

Den ska släppas senare i september och då kosta 2 000 kronor. Kommer tack och lov att finnas i vitt och svart, samt en rad rätt gräsliga färgkombinationer. Men företaget har tidigare gjort mängder av special editions av föregångaren så vi kan säkert vänta oss sådana av UE Boom 2 vad det lider.

* * *

 

2. LG SoundPop 360

LG_SoundPop_360

Om UE Boom är formad och stor som en 50 cl ölburk så ser LG:s senaste högtalare SoundPop 360 ut som en 50-talstermos. Spridningen av ljudet är också bra, och batteriet ska räcka upp till 20 timmar i stöten. Släpps någon gång under tredje kvartalet och kommer också att kosta 2 000 kronor.

LG_SoundPop_360_IFA2015

* * *

3. Harman Kardon Esquire 2

Harman-Kardon-Esquire-2

Snäppet snofsigare är uppföljaren till Harman Kardons Esquire, som fått ännu snyggare finish och detaljer. Esquire 2 finns ute nu i svart, grafitgrå eller champagne-färg och kostar 2 300 kronor. Med fyra mikrofoner och brusreducering blir konferenssamtalen om viktiga affärer ännu tydligare, och musikljudet är också bra för storleken. Batteriet räcker dock bara åtta timmar.

harman_kardon_esquire_2_IFA2015

Kolla också in Marshall Stockwell, en lite mer burdus bärbar högtalare i samma pris/prestandaklass – med extrem batteritid på över ett dygn.

Fler ljudnyheter finns också i kortform i svepet från IFA-mässan, del 1 och del 2.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar