Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Tredje säsongen av Silicon Valley – mest för Tekniskt Överintresserade Personer

siliconvalley_season3

Silicon Valley, HBO:s tv-serie om det röriga, strävsamma och lite älskvärda startup-bolaget Pied Piper, är tillbaka för en tredje säsong med premiär på HBO Nordic den här veckan – och nya avsnitt varje måndag.

Annons

Det handlar om unge, virrige och aningen socialt missanpassade Richard och hans team på Pied Piper, som tagit fram en komprimeringsalgoritm som det stora ”onda” företaget Hooli och dess skrupelfrie och megalomaniske chef Gavin (knappt förtäckta referenser till Google och Steve Jobs) gör allt för att kväsa.

Här låg en trailer – som togs bort av HBO!

Richard är utmanövrerad ur sitt eget företag och vi lär få följa hans kamp med styrelsen, investerarna och kumpanerna, men första avsnittet kändes mest som en lång recap och ihopsamling av fakta inför att den verkliga historien för tredje säsongen kan komma igång.

Silicon Valley är fortsatt bäst för oss TÖP:ar, Tekniskt Överintresserade Personer. Vi tar och myntar det begreppet helt enkelt, som parafras på begreppet MÖP (Militärt Överintresserad Person). Serien funkar inte riktigt för allmänt slötittande för den som bara äger en smartphone, en padda eller en app för att titta på en tv-serie, och i övrigt inte är så intresserad av varför de äger en sådan eller vilka företagskulturer som har satt den i dina händer.

Seriens fiktiva företag Pied Pipers fiktiva hemsida finns på piedpiper.com

siliconvalley3

siliconvalley2

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar