Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

3 sommarhögtalare som tål tuffa tag

Mats Rydström  |  Publicerad 2014-07-21 14:40  |  Lästid: 3 minuter
strandhogtalare_JBL-Clip_Hiking_Blue

Sommarens soligaste vecka är inledd och behovet akut av att lyssna på gammal rhythm & blues på stranden, i trädgården, i båten, på fjällvandringen, eller i sus och dus. Vi har redan testat Sonys nya X2 och X3 (den sistnämnda är sommarens bästa blåtandshögtalare, släpps nu under juli för ca 1 400 kr) men de är inte terränggående utan bör handhas med visst mått av ansvar. Dessa tre tål tuffare tag!

strandhogtalare_JBL-Clip

JBL Clip

Fästbar med en karbinhake vid kläder och annat och ett alternativ för fjällpromenaderna – om man inte nödvändigtvis vill höra bäckars brus. Eller till exempel långdistanslöpning – om du inte vill höra din inre röst säga: ”Varför gör du det här? Idiot!”

Med en specialteknik kan den även användas som samtalshögtalare när du rör dig. Batteritiden är bara fem timmar, men priset kommer å andra sidan vara riktigt lågt, när den släpps i mitten av augusti.

Pris: 450 kr

strandhogtalare_ue_boom_redbull_infiniti

Ultimate Ears Boom

Ett par snäpp uppåt i ljud och mångsidighet är Logitech-varumärket Ultimate Ears hyllade Boom-högtalare. En ny variant är släppt tillsammans med Infiniti Red Bull-F1-stallet, i deras färger och den spelar också upp motorljud från en F1-spis när den startas. Man kan tävla om dem här, men givetvis är UE Boom i de vanliga färgerna också ett utmärkt köp, då de är lite mer smuts- och vattentåliga än de flesta andra högtalare i denna pris- och ljudklass.

Dess runda, 50 cl-burkstora form skjuter ut ljudet åt alla håll, men räcker inte det så kan man med hjälp av deras smartphone-app köra två högtalare samtidigt, vilket inte går med vanlig bluetooth-koppling.

Pris: 1 800 kr

strandhogtalare_creative_ps-MUVO-mini

Creative Muvo Mini

En ny blåtandshögtalare på ungefär 20 x 6 x 4 cm – men i betydligt fyrkantigare format – som också är anpassad för lite tuffare tag. Den har IP66-klassning (damm- och rejält spoltätt) och därmed passar den säkert även i jollen eller vid poolkanten.

Jag har inte kunnat provlyssna Muvo Mini, men drar öronen åt mig när en tillverkare utlovar massor med bas. Det KAN vara bra, men oftast fäller den idiotiska bashetsen goda försök. Ett exempel som vi tar upp separat är mer stationära Denon Envaya, som jag anser vara bättre för innebruk (med equalizer).

Då priset för Muvo Mini är knappa tredjedelen av UE Boom, Denon Envaya och andra högtalare i den klassen, så är ju rådet att provlyssna först! Eller bara chansa.

Pris: 550 kr

strandhogtalare_LS-MUVOmini-2
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-07-20 12:05