Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Tre smarta prylklappar till musik- och filmälskaren

Mats Rydström  |  Publicerad 2015-12-09 08:02  |  Lästid: 2 minuter

Prylarna som låter dig DJ:a med telefonen, strömma din digitala musik till din gamla analoga stereo och USB-stickan som är en mediaserver. Här är tre julklappar under tusenlappen till den kulturtörstande vännen eller familjemedlemmen.

1. Urbanears Slussen Tomato

 

Urbanears_Slussen_Tomato

Vad som kan tyckas vara en enkel adapter från Urbanears, och bara dela upp ljudsignalen till två hörlurar, är i stället ett DJ-verktyg tillsammans med deras iPhone-app. Du kan skicka ut ena signalen till ett par hörlurar och den andra till en ljudanläggning för att glädja omgivningen, och mixa mellan låtarna.

Urbanears är ett av svenska Zound Industries varumärken, de tillverkar bland annat också utmärkta Marshall London. En uppmärksammad Android-smartphone från i höstas som göra kan samma sak via två separata hörlursjack.

Pris: 150 kr

 

2. SanDisk Connect Wireless Stick

SanDisk_Wireless_Stick

Utöka lagringskapaciteten på din telefon, surfplatta eller dator med denna lilla USB-sticka, eller minnepinne som de säger i Norge. Finns i fyra storlekar från 16-128 gigabyte men är inte alls bara en traditionell dum USB-sticka utan har även wifi och kan dela strömma musik och film även när den ligger i fickan – till upp till tre samtidiga enheter.

Praktiskt för att till exempel erbjuda samma, eller olika, kulturupplevelser till alla passagerare under en bilresa och hålla baksätet lugnt och tyst.

Pris: från 500 kr

 

3. Google Chromecast Audio

Google_Chromecast_Audio

Anslut bara ström via USB och en vanlig 3,5-millimeterssladd till stereon och du är klar att strömma ut digital musik i din gamla analoga hifi-anläggning, eller annan högtalare. Billigaste alternativet till att skaffa såväl bluetoothhögtalare i budgetklassen som dyra multiroomsystem och ett av årets bästa prylköp.

Pris: 390 kr

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar