Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Tre skäl att som spelnörd älska Iron Maiden – som spelar på Ullevi ikväll!

ironmaiden_speedoflight

Ikväll spelar Iron Maiden på Ullevi i Göteborg – en av sommarens stora konserthändelser! Det är inte sista stoppet på deras turné men däremot sista konserten de flyger till i sitt eget Boeing 747 – eller Flight 666 – som åtminstone delvis rattas av bandets sångare Bruce Dickinson. Ja, att han är pilot är gammalt, men bara ytterligare en sak att älska med bandet. Här är tre andra, ur spelsynvinkel!

1. Speed of Light-spelet

Speed of Light är ett finfint browserspel i bästa arkadstil, som släpptes för att marknadsföra senaste albumet, Book of Souls. Spela det genom att klicka på denna länk: speedoflight.ironmaiden.com!

Annons

ironmaiden_speedoflight

* * *

2. Den spelhistoriska videon

Spelet kom efter videon till låten Speed of Light, som helt utgörs av att bandets figur Eddie härjar sig igenom olika eror av spelhistorien. Lysande!

* * *

3. Tidigt men taffligt försök

Det var dock inte första gången Iron Maiden använde sig av ett spel i sin marknadsföring. Redan 1999 släpptes Ed Hunter, som var en rätt usel Virtua Cop-klon – ett då populärt peka-och-skjuta-spel. Det paketerades med en samlingsskiva och det då precis återförenade bandet med Bruce Dickinson i spetsen gav sig ut på en turné. Och påbörjade klättringen tillbaka till rockbranschens absoluta topp.

Så här såg Ed Hunter ut.

* * *

Trevlig helg! Up the Irons!

 

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar