Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Tre obekräftade men spännande tv-spelsrykten från Sony, Microsoft och Nintendo

cross_platform_speculation_rocket_league

Efter spelutvecklarkonferensen GDC förra veckan i San Fransisco har det kommit en hel del såväl bekräftade nyheter som obekräftade rykten. Här redogör Digitalt kort för tre av de sistnämnda, med kompletterande länkar för vidareläsning!

* * *

Annons

1. Spel mellan Xbox och Playstation

Microsoft tillåter redan att man streamar Xbox One-spel till sin Windows 10-dator, och kommer satsa mer på att låta spelare på Xbox One och datorer spela med och mot varandra online. Detta kan också utökas till andra konsoler, skriver de i ett pressmeddelande.

Chris Charla på Xbox-teamet nämner Rocket League som ett sådant spel som dator- och Xbox-spelare skulle kunna tävla mot varandra i, med ”en öppen inbjudan till andra nätverk att också deltaga”. Det kan tolkas som en utsträckt hand till Sony, men exakt hur de ställer sig till Microsofts invit är lite oklart. Det blir i alla fall upp till de enskilda spelutvecklarna att tillåta cross platform-spel i sina spel, men Rocket Leagues utvecklare Psyonix har nyligen bekräftat till Gamespot att de klarar Xbox One vs PS4-spelande rent tekniskt.

Som en fotnot kan nämnas att Sony också  kommer öppna för att streama PS4-spel till datorn och inte bara som tidigare till olika Xperia-telefoner och andra Sony-prylar. Denna tjänst går som bekant redan under namnet Remote Play men skulle nu – till skillnad från Xbox motsvarighet – inte enbart gälla Windows-datorer utan även alla Mac-ägare med en Playstation 4.

* * *

2. Ny Playstation 4.5 för 4K och VR

PS4_VR_1

Sony sägs också jobba på en ”Playstation 4.5” med bättre grafikmöjligheter och prestanda, för att kunna köra ut grafik i 4K-upplösning och även ge bättre virtual reality-upplevelser. Detta enligt Kotaku som tjuvlyssnat lite på GDC.

Sony satsar ju även på Playstation VR som släpps i oktober, som Digitalt skrev om förra veckan. Att hantera 4K- i stället för vanlig HD-grafik som PS4 och Xbox One kör med kräver mycket större beräkningskapacitet, och är nu förbehållet de mest kraftfulla speldatorerna.

Om man läser mellan raderna på uttalanden av Xbox-chefen Phil Spencer kan man också föreställa sig att Microsoft tänker i samma banor med Xbox One, alltså att inom en konsolgeneration kunna komma med sådana förbättringar (detta är Digitalt-författarens egna spekulationer och slutsatser).

* * *

NX controller

3. Nintendo NX-kontrollen läckt

Uppdatering: Detta har visat sig vara fejk, se Engadget! Bilden ovan sades visa en tidig version av kontrollen till nästa Nintendo-konsol, som gått under kodnamnet NX och ska ersätta Wii U.

Bilden dök upp via Reddit och visar en kontroll med två analoga spakar och en oval pekskärm, vilket enligt tidningen Wired skulle stämma överens med en patentansökan från Nintendo i december. Nintendo NX väntas visas upp under eller inför E3-mässan i juni i sommar.

Glad påsk!

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar