Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Tre nya stora, trådlösa, bullerdämpande hörlurar från Sony, Sennheiser och Plantronics

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-11-21 07:49  |  Lästid: 2 minuter
Sony_MDR-1000X_900px

Sonys nya bullerdämpande hörlurar MDR-1000X tillhör 2016 års bästa ljudnyheter, men de kostar fyra tusenlappar och lite till. Här lite mer om dem och två andra nya, spännande nyheter bland stora omslutande over-ear-hörlurar med antibullerteknik! 

* * *

Sony_MDR-1000X_C

Sony MDR-1000X

Batteritid: 20 timmar
Pris: 4 100 kr

Digitalt testade dessa på IFA-mässan i september och blev riktigt imponerade, dels över själva ljuddämpningen som kan regleras, dels över det detaljerade och mångfacetterade musikljudet. Genom att ta om ena kåpans utsida med handen aktiveras ett läge där omvärldens ljud istället förstärks, så att du säkert kan korsa gatan eller prata med någon människa som stör dig.

Finns i svart och gråbeige, och rekommenderas som alternativ om du överväger några andra dyrare noise cancelling-hörlurar och vill ha bättre ljud och detaljkänsla än vad – visserligen utmärkta – Bose QuietComfort erbjuder.

* * *

Sennheiser_PXC_550

Sennheiser PXC 550 Wireless

Batteritid: 30 timmar
Pris: 3 900 kronor

Ny trådlös modell med samma design som sladdburna bullerdämpande (och tusenlappen billigare) modellen PXC 480. Rör och svep på plattan på utsidan av kåpan för att byta låt och ändra volym, musikspelningen pausar och återupptar automatiskt när de tas av och på. Med effektiv bullerdämpning, hög komfort, bäst batteritid i klassen och mycket fint ljud hör de till rimliga alternativen till hörlurar som Parrot Zik 3 och Sonys nya ovan.

* * *

BackBeat PRO2 Black Hero

Plantronics BackBeat Pro 2

Batteritid: 24 timmar
Pris: 2 500 kr

Ett rätt osexigt varumärke som dock kan sin sak när det gäller headsets för folk som jobbar med att sitta i telefon. Nya versionen av deras musiklurar med bullerdämpning har blivit mindre och 15 procent lättare, och fått en mer avancerad bluetooth-teknik som ger en räckvidd på upp till 100 meter mellan ljudkällan som skickar musiken och hörluren (vad man nu ska med det till).

Likt Sennheiser ovan pausas musiken när du tar av hörlurarna och sätts sedan på igen, och när de inte används alls kan de fällas ihop och stoppas i fickan. Den likaledes ovala designen är dock fullständigt bisarr och vet inte om den ska vara exklusiv eller datanördig. Men priset är svårslaget för ett par större noise-cancelling-hörlurar.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:55