Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Tre gånger peka och klicka-spel

Ett av fjolårets bästa spel till Ipad och Iphone var The Walking Dead, som bygger på seriealbumet och tv-serien med samma namn. Det var ett sällsynt lyckat exempel på interaktivt historieberättande, men också något av en milstolpe när det gäller peka och klicka-spel.

Annons

The Walking Dead släpptes som en säsong med fem avsnitt. Någon gång under 2013 kommer den andra säsongen. (Uppdatering: I höst är det senaste budet.)

Men det finns så många fler spel i samma genre värda att upptäcka. Här är tre någorlunda samtida, som alla finns till Iphone och Ipad. Jag utelämnar klassiker som Broken Sword (uppföljare på gång!) och Monkey Island-spelen.

machinarium

Machinarium. En bedårande robot, kluriga pussel och teckningar som hämtade ur den bästa av barnböcker. Pris: 38 kronor.

hector

Hector: Badge of Carnage. Telltale Games är studion bakom The Walking Dead. Tidigare släppte de detta spel, där du styr en alkad snut som inte kan bete sig som folk. Pris: 28 kronor per avsnitt.

Yesterday. Det här mer skräckbetonade äventyrsspelet är nästa på min lista att prova. Har hyllats för stämningen men fått kritik för opolerad grafik och dålig läppsynkning. Pris: 49 konor.

 

Under året väntas också det Orwellska Republique dyka upp. Det ser ut att bli ett av de mer ambitiösa i genren. Håll till godo med trailern tills vidare.

/Linus (@LinusLarsson)

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar