Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Tre alternativ till Google Reader

reeder
 |  Publicerad 2013-03-14 10:36  |  Lästid: 2 minuter

Googles RSS-läsare (va, RSS? Vafalls?) Reader läggs den 1 juli i år. Gissningsvis är det ett försök att driva användarna mot Google+, som har varit företagets högsta prioritet ett bra tag nu. Kanske väntar någon ny funktion för spridning av blogginlägg och tidningslänkar.

Egentligen var Reader Googles kanske minst intressanta tjänst. Den gjorde jobbet, men inte mer. Kanske var det just därför den var så uppskattad. Hur som helst så går den i graven och det är dags att se sig om efter alternativ. Som tur är finns det flera.

Här är tre ganska olika RSS-läsare som är värda att titta närmare på.

1. The Old Reader. Kanske den läsare som kommer kännas med bekant för gamla Google-användare. Avskalad och lätt att navigera med knapptryckningar. Dessutom kan din samling med RSS-flöden importeras från Google Reader, även om den funktionen tycks vara överbelastad för stunden.

feedly

2. Feedly. Rent, stiligt och inte särskilt Googlemässigt. Knappast det första alternativet för den som mest vill skanna av sina flöden i högt tempo, men apparna till IOS och Android är ett plus.

newsblur

3. Newsblur. Kompakt, intensivt och lite tekniskt designad läsare. Fin om du följer mängder med flöden. Appar till IOS och Android finns.

reeder

Eller så skippar du helt de webbaserade. Om du kör Mac och Iphone eller Ipad så finns Reeder, en riktigt välputsad variant för 38 kronor i Mac App Store.

BONUS: Daniel, som likt en mobilvärldens Don Quijote fortsätter kämpa för Windows Phone, tipsar om Nextgen Reader. Den bästa (enda?) RSS-läsaren till Microsofts mobiloperativsystem, säger han. Finns även som en app för Windows 8.

Har du en annan favorit? Tipsa i kommentarsfältet!

/Linus (@LinusLarsson)

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-03-02 15:35