Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Träningshörlurar för svalare dagar – här är några av sommarens nyheter

Mats Rydström  |  Publicerad 2015-07-02 14:26  |  Lästid: 3 minuter
traningslurar

Träning är det sista en själsligt sund människa tänker på en jättevarm dag, men efter sol kommer regn – åtminstone under svensk sommar. Ska du ut och lubba senare i sommar och behöver musikpepp så har det precis presenterats ett par nya träningshörlurar – som kommer ut inom kort. Här i ett urval tillsammans med några äldre modeller!

* * *

För mer om musik under löpningen: Läs mer om Spotifys nya träningsanpassade funktioner!

JBL_Reflect_Mini

JBL Reflect Mini

En ännu lättare variant i JBL:s Reflect-serie, men som ändå ska låta bra och fylligt och sitta säkert i örat. Sladden har reflexer för att synas i mörkret senare i år, de är kompatibla med både Android och iPhone, och det finns såväl sport-proppar som vanliga för att du ska kunna variera passformen och lyssningen efter ändamål.

Presenterades idag och släpps senare i sommar i rött, blått, grönt eller svart.

Pris: 500 kr

 

Jabra_Sport_Coach

Jabra Sport Coach

Nya trådlösa hörlurar från ett företag som satsat lite extra på träning. Pulse-modellen mätte densamma i örat, och Coach gör också som de heter tillsammans med Jabras speciella smartphone-app Jabra Sport Life.

Du kan sätta ihop skräddarsydda crosstraining-program och hörlurarnas inbyggda sensorer känner av vilka övningar du håller på med, och din egen PT i örat hjälper dig på traven.

Priset är emellertid mycket högt så se till att testa dem i butik för att se om Jabra Sport Coach verkligen är något för dig.

Pris: 1 500 kr

Coloud_TheSnap

Coloud The Hoop

Sportiga hörlurar i budgetklassen, som först utannonserades som The Snap men har bytt namn till The Hoop och släpps nu i slutet av juli. Träningslurar är ofta extra dyra med extra finesser som kan tyckas ha lite oklart mervärde, så ett vettigt budgetalternativ är välbehövligt.

The Hoop har en stödsnodd vid varje öronplugg för att de ska sitta bättre under träningspasset. Sladden har reflexmaterial så att du syns i mörkret, och pluggen kan sättas fast vid transport – som på bilden ovan – för att minimera trassel.

Pris: från 250 kr

Yurbuds_Inspire400

Yurbuds Inspire

Märke som kanske inte låter så bekant men jobbar ihop med JBL och har de senares hörlursteknik. De ska vara speciellt framtagna för komfort, sladdarna har också magneter för enkel transport och handhavande utan trassel.

Modellen 400 är till för iPhone med dess specialkontroller, medan billigare 300 funkar till alla slags musikspelande enheter.

Pris: 400-500 kr

 

Sony_MDR-AS800BT

Sony MDR-AS800BT

Senaste trådlösa modellen från Sony är svett- och regnsäkra, såsom träningshörlurar måste vara, och har en flärp inne i örat för att sitta bättre. De har också ovanligt bred ljudåtergivning med hela spektrumet 20-20 000 hertz som ett vältränat öra kan uppfatta. Testa först för att höra och känna om det relativt höga priset är motiverat.

Pris: 900-1 400 kr

 

Samsung_Gear_Circle

Samsung Gear Circle

Trådlösa bluetooth-lurar som snäpps ihop till ett halsband när de inte används. Har apt-X-tekniken för bättre ljud och batteritid på nio timmar vid konstant musiklyssning. Pappers-Cafés teknikexpert Kjell Häglund utnämnde dessa till sina nya favoriter i ett test i vintras.

Pris: 800 kr

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-03-02 14:52