Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Tracy Tracker hjälper dig att spåra din hund och se till att den mår bra

tracy_tracker

Tracy Tracker är en ny teknik för att hålla koll på din hund, via en spårningsdosa som fästs på hundens halsband, en basstation hemma och en app till Android och iPhone. Vi skrev tidigare om Gigaset G-Tag, som till viss del kan göra samma sak, men Tracy Tracker tar det många steg vidare med extremt lång räckvidd.

Annons

Idén kommer från ett svenskt start-up-företag och upphovsmannen Artan Mansouri, som döpt tjänsten efter hans flickväns hund Tracy – som en gång sprang bort. Efter visst detektivarbete kunde familjen som hittat Tracy få kontakt och återlämna henne, men för att eliminera all osäkerhet vill han med hjälp av detta nya system göra det säkert och smidigt.

Den använder en kombination av olika trådlösa tekniker, som bluetooth på nära håll och sedan ett slags lågintensiv trådlös signal som sträcker sig minst en kilometer, upp till en mil. Batteritiden varierar upp till ett halvår, beroende på hur aktiv du och hunden är, och batteriet laddas sedan trådlöst mot basstationen. Du kan dels följa jycken i Tracy-appen men också se data om hundens sömn, träning och hälsa – allt för att din kompis ska må så bra som möjligt.

Vill du ha Tracy till din hund? Då får du dock vänta lite. Under våren ska pengar samlas in till utvecklingen via crowdfunding-sajten Indiegogo. Läs mer om hur det funkar på tracytrackers.com, där du också kan skriva upp dig för att få veta när lanseringen sker.

tracy_app

tracy_tracker_artan_mansouri

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar