Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Tio år gamla Xbox-spel kanske kan spelas på Xbox One i framtiden

xbox360_window
Xbox One kan komma att bli bakåtkompatibel även med original-Xbox-spel! Är du inte glad att du inte slängde/sålde av alla gamla spel? Eller tvärtom…

Vi har tidigare skrivit om det faktum att Xbox One ska kunna spela Xbox 360-spel, en funktion som kommer lanseras senare i höst. Då kommer omkring 100 gamla Xbox 360-spel göras tillgängliga för Xbox One. Sätt bara in din skiva så laddas en anpassad version ned. Om du köpt ett spel digitalt så har maskinen givetvis också koll på det och installerar spelet. Achievments flyttas vidare och multiplayer- och annan funktionalitet ska bibehållas.

Annons

Men igår avslöjade Microsofts Xbox-chef Phil Schiller i en Twitter-konversation att det är mycket möjligt att även spelen till den första Xboxen, som släpptes 2002, kan gå att spela med Xbox One i framtiden. Just nu ligger så klart fullt fokus på att sjösätta första delen av denna funktionalitet, men tekniskt sett borde väl det vara enkelt att köra tio år gamla spel utan så vidare häftig och avancerad grafik.

xbox_original

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar