Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

This War of Mine är ett spel baserat på belägringen av Sarajevo

this_war_of_mine

Spelet This War Of Mine vänder helt på dynamiken vi är vana vid i spelvärlden. I stället för att vara en oftast helt skrupelfri, super-duper-utrustad mördarmaskin är du i detta spel krigets offer. En ny version till konsol tar också barnens perspektiv.

* * *

This War Of Mine släpptes senhösten 2014 till Windows, Mac och Linux (kan köpas här via Steam), och senare även i mobilversioner till iOS och Android. I slutet av januari kom så en en annorlunda konsolversion till Xbox one och Playstation 4, This War Of Mine: The Little Ones, som dels innehåller hela grundspelet men också nya uppdrag och infallsvinklar.

Annons

Det handlar om att överleva i en belägrad stad och är inspirerat av belägringen av Sarajevo under Bosnienkriget. Belägringen pågick från 1992-1996, och avslutades för prick 20 år sedan idag. Spelet har 18-årsgräns och handlar om svåra moraliska val, dess tagline är ”hur långt skulle du gå för att skydda de små?”

Originalspelet fick mycket bra recensioner och är tyvärr mer aktuellt nu än då. Köp och spela This War Of Mine: The Little Ones om du inte redan gjort det.

Här är två filmsnuttar!

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar