Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Testa snygga sociala videoappen Sample

Mats Rydström  |  Publicerad 2014-04-15 17:06  |  Lästid: 2 minuter
sample_ios

Sample slår samman Youtube och Vimeo i en iOS-app med snygg form och gör lite som Instagram eller Vine, fast för befintliga videos. Tanken är att man ska följa folk, dela favoriter med dem och få en bättre genomsnittsupplevelse än med bara Youtubes skraltiga app.
Gränssnittet är verkligen stramt och enkelt – du kan bland annat spola i en helskärmsvideo utan fula kontroller genom att bara svepa åt olika håll. Du kan skriva en kort text till dina delningar, men sedan handlar allt om innehållet.
Jag känner inte spontant att jag behöver ytterligare en app att följa andra genom, och innan alla ens favoritvänner anslutit sig blir upplevelsen lite halv, men Sample är ju gratis så det finns ingen anledning att inte ladda ned och testa!

sample_video

Dagens bonusläsning är två recensioner av intresse för eventuella Windows Phone-ägare. Med senaste versionen 8.1 av Windows Phone tycks förbättringarna både vara många och nyttiga, och snarare som en större uppdatering. Jag är inte alls något fan av varken Windows 8 eller 8.1 som dator- eller platte-system men har ett gott öga till Windows Phone.
Version 8.1 innehåller bland annat Cortana, en motsvarighet till Siri på iPhone – en virtuell assistent som kan svara på frågor om ditten och datten, namngiven efter sidekicken i Xbox-klassikern Halo.
För tillfället har jag ingen Windows-lur så kan inte testa nyheterna men tipsar i stället om Arstechnicas och Engadgets utförliga recensioner.

windows_phone_81_cortana
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar