Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Testa din ljudanläggning med HiFi-kollen

Mats Rydström  |  Publicerad 2014-05-07 11:45  |  Lästid: < 1 minut
wimp_hifi_kollen1

WiMP lanserar sajten hifi-kollen.se med vilken du kan kolla hur bra din ljudanläggning och dina öron är både mobilt och på datorn.

För några veckor sedan körde vi ju en digital hifi-special här på bloggen och skrev bland annat om WiMP:s nya streamingtjänst HiFi, som strömmar musik i cd-kvalitet med flac-formatet – till skillnad från konkurrenternas komprimerade ljud. För att kunna tillhandahålla den nya oförstörda musiken har WiMP ersatt alla 23 miljoner låtar i sitt system med okomprimerade versioner.

Nya sajten är utformad som ett typiskt A/B-test med fem låtar och du ska avgöra vilket ljudspår som är det komprimerade och vilket som är HiFi. De komprimerade är aac-filer i 320 kbps, motsvarande Spotify och andra tjänsters högsta kvalitet.

Om du själv rippar cd-skivor med t ex iTunes är det en sådan inställning du bör använda, nu när gigabytes är i princip gratis. Tryck genast ctrl+komma i iTunes och klicka på importinställningar och ta genast väck skräpinställningen 128 kbps om den råkar ligga där.

Läs vår artikel med en översikt över digitala tjänster, och testa för all del Philips avancerade, djupgående örontest Golden Ears.

wimp_hifi_kollen2
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-02-24 19:16