Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Terminatorglasögonen blir verklighet med Microsofts nya teknik för att hjälpa blinda

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-03-31 13:34  |  Lästid: 2 minuter
Microsoft_Seeing_AI_1

Microsoft har i dagarna hållit sin årliga utvecklarkonferens Build i San Fransisco. Den får i regel inte lika mycket uppmärksamhet som Apples motsvarande evenemang, men bjöd i år på en hel del intressant såväl om Windows som helt nya tekniker.

Det här är Microsoft-utvecklaren Saqib Shaikh, som förlorade synen i sjuårsåldern, och nu varit med och tagit fram Seeing AI som ska hjälpa blinda att få en bättre förståelse för vad som pågår omkring dem.

Det är en app som tillsammans med smarta glasögon kan analysera omvärlden och till exempel tala om hur olika mötesdeltagare reagerar eller läsa upp en restaurangmeny. Rena rama science fiction från filmens värld – men kanske snart verklighet. Se mer nedan!

Läs mer om Microsoft Build-konferensen på build.microsoft.com, där man också har kunnat följa livesändningar och kan kolla på väldigt nördiga djuplodande seminarier – om man är verkligt hugad och jobbar med teknikutveckling.

Så medan Apple spelar med säkra kort – och gav oss ganska magra men småintressanta nyheter som nu senast en ny, mindre iPhone SE och en ny iPad Pro-modell – så satsar Microsoft hårdare på framtidsforskning. De tycks i alla fall ha fattat att deras Windows Phone-system inte är särskilt hett.

Microsoft_Seeing_AI_2 Microsoft_Seeing_AI_3
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-09-23 13:14