Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Tapper är snygga svenskdesignade snören till Apples nya trådlösa hörlurar AirPod

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-09-13 14:55  |  Lästid: 2 minuter
Tapper_black_braided_textile

Apples beslut att pensionera hörlursjacket i sina nya iPhone 7-modeller och lansera de trådlösa hörlurarna AirPod har varit senaste veckans stora tekniksnackis. Oavsett vad man tycker om beslutet eller designen på AirPod-lurarna är de flesta eniga om att dessa nya hörlurar – som alltså inte ens har en sladd mellan öronsnäckorna – kommer att tappas bort fortare än du hinner säga ”hej Siri, var är mina lurar?”

Därför kommer pensionärssnören att bli en grej – snoddar som gör att du kan hänga lurarna runt nacken i stället för att antingen gå runt som en bluetooth-yuppie hela tiden eller stoppa dem i fickan så fort du inte lyssnar.

Tapper är just ett sådant snöre, som tillverkarna kallar för världens första moderiktiga AirPod-snodd. Tapper har tagits fram av designern Kasper Ljungstrøm Skov och studenter från Handelshögskolan i Stockholm, som just nu samlar in pengar till projektet via en Indiegogo-kampanj. Målet är att samla in 50 000 dollar på en månad, och för 20 dollar får du en av snoddarna i någon av de fyra olika textilvarianterna (se ovan), medan en i läder (se nedan) kostar 25 dollar.

Vi kommer säkerligen få se många tillbehör till AirPod, som släpps i slutet av oktober i Sverige och kommer att kosta hela 1 800 kronor. Digitalt återkommer troligen med ett test framöver.

Tapper_brown_braided_leather
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:55