Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Svenska storspelet Battlefield 1 utspelas under Första Världskriget – här är trailern!

Publicerad 2016-05-07 12:29 | Uppdaterad 2016-06-16 11:50  | Lästid: 2 minuter | Mats Rydström
battlefield_1

Många har hoppats på att ryktena som gått om Battlefield-seriens återgång till dess Andra Världskriget-rötter skulle vara sanna – men få kunde nog ha anat att de svenska utvecklarna DICE skulle gå steget längre…

I går visades Battlefield 1 upp för första gången, och det tar spelet hela vägen tillbaka till Första Världskriget (1914-1918)! Spelet kommer att släppas redan i höst, den 21 oktober, till såväl PS4, Xbox One och PC. Några av krigsskådeplatserna ska vara de italienska alperna, arabiska öknar och franska städer, och med multiplayer för upp till 64 personer.

Här är trailern!

Det är intressant ur historisk synpunkt då detta krig idag är undanskuffat, och inte riktigt tillräckligt belyst i undervisning, mediabrus eller populärkultur. Förutom just de allra senaste åren då man uppmärksammat att det gått 100 år sedan krigets utbrott, med diverse fina dokumentärserier och olika radioprogram och poddar som grottat ned sig i alla de komplicerade skeenden kring kriget.

Som spel kan det också bli mycket intressant eftersom detta var ett krig som pågick mitt under en teknisk revolution, i en skärningspunkt då hästar på slagfältet utmanades av stridsvagnar och de nya flygplanen, för att inte tala om de nya kemstridsmedlen. Få om ens några spel har skildrat Första Världskriget, kanske har det varit ett för svårt koncept att sälja in till köparna – så där måste också DICE applåderas för att de driver igenom idén. Nu får vi bara hoppas att de kommersiella eftergifterna inte blir för stora och att de inte tar till tricks, likt Call of Dutys zombies, för att göra spelet mer lättsålt.

Skillnaden med Call of Duty, kunde inte bli större. Deras kommande spel, Call of Duty: Infinite Warfare, tar i stället resan ännu längre in i framtiden och ut i rymden – som Digitalt rapporterade tidigare i veckan.

Dela på Facebook
Tweeta