Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Spelpepp #4: Shadow Realms inspirerat av klassiska analoga rollspel

Mats Rydström  |  Publicerad 2014-08-16 12:54  |  Lästid: 2 minuter
shadow_realms1

BioWare står bakom rollspelsklassiker som Baldur’s Gate, Star Wars: Knights of the Old Republic och Mass Effect-spelen och har nu ett nytt RPG på gång till någon gång i slutet av nästa år. Spelet heter Shadow Realms och utspelas i något slags fantasyvärld, i modern tid snarare än med riddare eller rymdfarare.

Jag tycker väl inte inramningen verkar jättespännande med BioWare är BioWare och spelet kommer bygga på flera unika idéer.

Peppfaktor: Fiskegubbar-3

Ni spelar i en grupp om fyra spelare men, liksom i traditionella rollspel som Drakar & Demoner, finns också en spelledare. Denne ”shadow lord” som kontrollerar världen för de andra fyra spelarna är också en spelare! Det innebär att spelet är ett 4vs1-spel och det bör kunna skänka stor variation.

Shadow Realms kommer att släppas i olika episoder med start sent 2015, men redan i september i år börjar en sluten alfatestperiod som man kan ansöka om att få vara med i på shadowrealms.com

Hur de ska lyckas kombinera avsnittsbaserat berättande med denna typ av spelarstyrning blir spännande att se. Det är i alla fall något nytt i en värld av slentrianspel som ska vara givna försäljningssuccéer.

Här finns en längre presentation av spelet, från Electronic Arts presskonferens på Gamescom. Hoppa fram till 53 minuter!

shadow_realms2
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-09-22 23:35