Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Spel för regniga dagar – Democracy 3: Africa

democracy3_africa_900px

Under regniga sommardagar kan det vara skönt att försjunka i något riktigt trassligt strategispel, antingen som MÖP och skrivbordsgeneral eller maktlysten politiker-wannabe. Ett intressant spel i den senare genren – som Digitalt missat tidigare i vår när det släpptes – är en expansion av Democracy 3, med fokus på Afrika.

Annons

Democracy 3 är ett djupt och detaljerat strategispel, som släpptes till Mac och PC redan 2013. Det finns en hel mod-kultur kring det och möjligheter att via mods testa på olika länder i olika grader av kris, osofta styrelseskick som fascism och även sådant som mer detaljerade banksystem med mera – för att inte tala om scenarios som att göra USA till ett kommunistland.

Ett helt expansionspaket som bygger på en post-Brexit-situation i Europa, med möjlig dominoeffekt vore nästa intressanta utveckling för alla strategispelmakare.

I mars släpptes i alla fall Democracy 3: Africa, ett fristående paket som kan köpas och spelas utan att du äger originalet. Här är en trailer!

Tio spelbara länder ingår och problemen är sannolikt lika vitt skilda som för världen i stort. Från gigantiskt folkrika och svårbemästrade problemländer som Egypten och Nigeria, till Botswana – med stor geografisk variation och Aids-epidemi – till lilla öriket Mauritius, som ligger i Afrikas BNP-topp. Alla med sina utmaningar.

Här är också första delen av fyra av en videoblogg om utvecklingen och bakgrunden för spelet, med lite fler detaljer. Spelet säljs för 13,50 € direkt från utvecklarna Positech, samt även via Steam, GoG m fl tjänster.

democracy3_africa_2

democracy3_africa_3

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar