Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Spektakulärt elände i trailern till Battlefield 1, samt fyra andra nysläppta spel

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-11-01 11:22  |  Lästid: 2 minuter
battlefield1_900px

Vi är inne i ett intensivt skede av spelhösten, med några höjdpunkter i bilspelet Forza Horizon 3 till Xbox One, Sonys nya Playstation VR-system, och för all del den habila, senaste expansionen World of Warcraft: Legion. Det kommer helt enkelt rysligt många spännande spel och det är omöjligt att hinna med allt, men här ett par trailers till fem nyss släppta spel. Ska du bara spela ett – ta det första…

* * *

Battlefield 1
(PS4, Xbox One, PC)

Första Världskriget-action från svenska utvecklingsteamen på DICE, som fått mycket fina recensioner. Det beskriver det bisarra helvete som detta hundra år gamla krig var, i en brytpunkt mellan olika historiska eror med hästar, långsamma puffror, luftskepp, biplan, bepansrade tåg och senapsgas.

* * *

Titanfall 2
(PS4, Xbox One, PC)

Betydligt mer modernt blir det i mech-action-spelet Titanfall 2, från Respawn Entertainment (vars grundare stod för många av de bästa Call of Duty-spelen innan dess). Det verkar bjuda massor på massor av knakelibrak och knycklad metall att döma av denna skryttrailer – med en cover på Chers och Nancy Sinatras Bang Bang (My Baby Shot Me Down), här av den för mig obekanta Grace.

https://www.youtube.com/watch?v=EXwdWuSuiYA

* * *

Batman: Return to Arkham
(PS4, Xbox One)

En remastrad nypaktering av Batman: Arkham Asylum (2009) och Batman: Arkham City (2011) till den nya konsolgenerationen, tillsammans med allt senare släppt nedladdningsbart material. I brist på bättre, nyare trailer kollar vi en gång till på den som släpptes i somras.

* * *

The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition
(PS4, Xbox One, PC)

Originalspelet från 2011 hyllades något extremt när det kom, med all rätt. Här ett remastrat nysläpp för nyare datorer med fräscha grafikkort och de nya konsolerna, och filmen visar hur mycket snyggare miljöerna nu kan skildras jämfört med gamla Playstation 3 och Xbox 360.

Det inkluderar de tre extrapaketen Dawnguard, Dragonborn och Hearthfire och möjligheten att spela mods från pc-världen även på tv-spelen. Högst oklart om det är värt att lägga mer tid på Skyrim fem år senare, men missade du helt originalet är det i sanning något att uppleva.

* * *

Dark Souls III: Ashes Of Ariandel
(PS4, Xbox One, PC)

Nytt nedladdningsbart expansionspaket – det första av två – till årets kanske svåraste spel, Dark Souls III. Skräck och våld i nya uppdrag i en värld inuti en tavla (!), och multiplayer-lägen med dueller och teambaserade matcher.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar