Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Sonys vattentäta iPad-dödare är världens lättaste surfplatta i sin klass

Sony_Xperia_Z4_Tablet_1

Sonys visade världens lättaste surfplatta i sin klass, Sony Xperia Z4 Tablet, på Mobile World Congress i Barcelona igår. Men det mest uppseendeväckande med Z4 Tablet är kanske att det bara är den som är nyheten – och inte telefonen Z4, som vi hade förväntat oss skulle visats upp samtidigt.

Annons

Nu lämnade Sony i stället rampluset till Samsung, som haffade det snabbt och effektivt med sin nya Galaxy S6. Detta måste antingen bero på förseningar i Sony-maskineriet, eller att det helt enkelt är för tidigt med en uppföljare till de lysande Z3:orna.

Sony_Xperia_Z4_Tablet_2

Nåväl… Xperia-serien trogen är Z4 Tablet vatten- och dammtät enligt IP68-klassningen, och tål att vara på diskbänken vid matlagning, på stranden och i badkaret. Den 10 tum stora skärmen har 16:10-proportioner, med upplösningen 2560 x 1600 pixlar och enligt Sony är den världens mest ljusstarka.

Plattan är precis lika tunn – vilket inte säger lite – som en iPad Air 2 med 6,1 millimeter och den är 13 % lättare.

Minnet är på 32 gigabyte och kan byggas ut med microSD-kort. Priset startar på 5 300 kronor för bara wifi (och en tusenlapp till för mobilsurf) och det är ungefär jämförbart med en iPad Air 2, som dock bara finns med fast minne om 16, 64 och 128 gigabyte.

Men med en iPad kan du inte ta med dig tv-spelet ner i badkaret… Liksom förra Xperia Z-generationen har nämligen Z4 Tablet också tekniken PS4 Remote Play, som gör att man kan spela sina Playstation 4-spel på surfplattan via det trådlösa nätverket.

Det är bara den tjocka kanten runt skärmen som gör att man drar sig lite från att utropa en iPad-dödare. Förhoppningsvis kan vi återkomma med ett test framåt släppdatumet i maj.

Sony_Xperia_Z4_Tablet_3

Mer om teknik:

Vårens tre hetaste lyxmobiler från Samsung, LG och HTC

Ladda mobilen trådlöst på Ikeamöblerna!

 

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar