Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Sonys sanslösa megapixelmani

sony_xperia_z2_1

Sony Xperia Z2 får större och skarpare skärm, högre stillbild-kvalitet från kameran samt videoinspelning i trendiga 4K-upplösningen, som alla de dyraste tv-apparaterna kör med. Liksom tidigare tål mobilen vatten och damm. Den är ungefär lika stor som föregångaren, trots att skärmen växt från 5 till 5,2 tum, och levereras i tre olika färger.

Annons

Kameran skjuter stillbilder med samma megapixelantal som tidigare (20,7). Att 4K-video skulle komma i de nya toppmobilerna var absolut ingen chock, särskilt inte från tv-tillverkare som vill skapa en näringskedja och kränga sina dyra 4K-apparater. Att en mobilkamera ska skjuta 4K-video av en kvalitet som skapar magi på en sådan tv är högst osannolikt. Det kan däremot vara behändigt att ha fler pixlar att jobba med i videoredigering – för att beskära och zooma in på detaljer – om du håller på med sådant.

Utvecklingen är i vilket fall ofrånkomlig. LG G Pro 2 som visades för någon vecka sedan har redan tekniken. Nu återstår Samsungs drag, de håller presskonferens ikväll.

sony_xperia_z2_2

Kortfakta om Sony Xperia Z2:

System: Android 4.4 KitKat.
Skärm: 5,2 tum full HD med Sonys Triluminos-teknik.
Kamera: Stillbilder med 20,7 megapixel och 4K-video.
Färger: Svart, lila, vitt.
Bonus: anti-bakgrundsljud-hörlurarna MDR-NC31EM ingår.
Släppmånad: Mars.
Pris: Ingen uppgift.

sony_xperia_z2_3

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar