Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Sonos firar jazzens historia med ny högtalare och blåa toner

Mats Rydström  |  Publicerad 2015-02-04 15:02  |  Lästid: 2 minuter
Sonos_BlueNote

Sonos släpper en ny version av sin fina multiroom-högtalare Play:1 i samarbete med skivbolaget Blue Note – i begränsad upplaga och endast tillgänglig via Sonos webbshop från den 5 mars.

Det klassiska jazzbolaget firar i år 75 år och förutom en snygg blåtonad speciallackering levereras högtalaren med musik sammanställd av Blue Notes chef,  producentlegendaren Don Was, tillsammans med några av bolagets artister.

En av de nya kanalerna, Blue Note 101, är ett slags skola i jazzens utveckling under Blue Notes 75 år. En annan, Born in Blue, innehåller den musik som samplats av de nyare generationerna musiker inom modern soul och hip hop, samt de resulterande spåren.

En sådan musikhistorisk skola har tidigare getts ut på bolagets Blue Break Beats-samlingarna, med den helt sanna undertiteln ”You Gotta Hear Blue Note to Dig Def Jam”.

De två sistnämnda kanalerna kan du som är Sonos-ägare redan idag komma åt via tjänsten TuneIn i Sonos-appen. Har du inte en Sonos men bara Spotify rekommenderas en lyssning på spellistan nedan.

Specialversionen av Play:1 kommer att kosta 250 €, vilket idag är runt 2 350 kronor – alltså ungefär en femhundring dyrare än en vanlig Play:1.

Läs mer!

Digitalts stora test av Play:1 från hösten 2013
• Sex högtalare för dig som vill streama musik i hela hemmet
10 tuffaste ljudnyheterna som släpps under 2015

 

Sonos_BlueNote_app Sonos_BLueNote_Play1
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-07-20 12:03