Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Snyggaste smartklockan hittills (och två andra du inte vill missa)

Mats Rydström  |  Publicerad 2014-08-28 14:25  |  Lästid: 2 minuter
lg_g_watch_r_1

LG släpper en rund smart klocka, och hakar på trenden som inleddes med den första snygga smarta klockan, Moto 360, som vi skrev om i våras. Konkurrenter som Samsung och ASUS har också nyheter på gång, men egentligen väntar alla på Apples drag.

Kan det komma i samband med deras planerade jippo den 9 september, då iPhone 6 av allt att döma kommer att visas upp? Jag tror inte det. Ännu finns det tid att vänta ut konkurrenterna, som får göra misstag och kriga mot varandra med halvfärdigt genomtänkta produkter – för att sedan eventuellt drämma till med vad som kan bli en marknadsstandard.

Nu tittar vi på dagens nyheter!

lg_g_watch_r_2

1. LG G Watch R

En ovanligt stilren, traditionellt utformad klocka och jag tror att det är denna riktning smartkockorna måste utvecklas i för att nå ett större genombrott, utanför kretsen som tycker det är helt okej att gå runt i Google-glasögon.

G Watch R kommer att presenteras formellt på IFA-mässan i Berlin nästa vecka, men det vi hittills vet är att den har en 1,3 tum stor, rund skärm – till skillnad från föregångaren G Watch som var typiskt fyrkantig. Den har nu också en pulsmätare på undersidan, och ska vara vattensäker enligt klass IP67, vilket innebär en meter i en halvtimme. Vad batteriets specifikationer (410 milli-amperetimmar) kommer att innebära i praktiken törs jag inte sia om.

Enligt LG blir det försäljningsstart fjärde kvartalet, men om detta gäller Sverige är inte helt klart. Fler detaljer, och förhoppningsvis prisuppgifter, kommer troligen under IFA nästa vecka.

http://www.youtube.com/watch?v=1STW7LQXONo

* * *

samsung_gear_s

2. Samsung Gear S

Huvudkonkurrenten Samsung slöar såklart inte utan presenterade samtidigt sin uppföljare i Gear-klockserien. Den är också lite tjusigare än tidigare med en tvåtums böjd amoled-skärm, och den har 3G inbyggt i sig – och funkar alltså att ringa och ta emot meddelanden med, utan att paras ihop med en smartphone. Släpps i oktober.

* * *

http://www.youtube.com/watch?v=GvzkwpQbO50

3. ASUS ZenWatch

ASUS började i somras att släppa sina olika ZenFones, med start i Sverige med en billig fyratummare. Idag presenterade de första smygtitten på första smarta klockan med en kort reklamfilm, utan några ytterligare detaljer.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-09-22 23:31