Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Snygga Macbook-dockningsstationen från Henge Docks nu släppt i Europa

Mats Rydström  |  Publicerad 2015-07-11 12:58  |  Lästid: 2 minuter
henge_docks_1

Henge Docks gör snygga och praktiska dockningsstationer till Apples olika Macbooks, och har precis öppnat en europeisk sajt där dessa kan beställas. Bra, då de inte saluförs via Apples onlinebutik och det både blir dyrt (med tull/moms) och långsamt att beställa från USA.

henge_docks_2Det finns såväl horisontella och vertikala ställ till alla olika modeller – utom den nya 12-tums MacBook. Åtminstone än så länge, men Henge Docks har bekräftat till Digitalt-bloggen att de jobbar på just en sådan.

Den nya MacBooken har ju bara en enda USB-C-kontakt för laddning, extern skärm och alla tillbehör så den är i ett skriande behov av adaptrar eller dockningsstationer om du har några mer seriösa planer med datorn.

De vertikala ställen känns smartast, spar mest bordsyta och gör att du lätt kan stuva undan datorn bakom skärmen. Stick ned datorn och ström-, skärm, usb- och högtalarkontakterna ansluts. Smidiga sladdar i ställets nederkant skickar vidare signalerna till dina tillbehör. Slitaget på sladdar och kontakter blir också mindre, om de inte ligger och hänger löst på bordet och dras ut mer eller mindre slarvigt.

Som prisexempel kostar ett vertikalt ställ till en MacBook Pro med 13 tums retinaskärm 129 euro, vilket motsvarar drygt 1 200 kronor i dagsläget.

henge_docks_3
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-09-23 03:37