Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Snygg systemkamera från Fujifilm – kompakt format och bättre pris

Fujifilm_X-T10_front--silver16-50mmII

Fujifilm presenterar idag X-T10, en ny kompakt systemkamera som är som en billigare och mindre variant av populära X-T1 – utan att kompromissa speciellt mycket med prestanda.

Denna spegellösa kamera har en tre tum stor, vinklingsbar skärm och en snabb elektronisk sökare, och samma 16,3-megapixelsensor och processor som i X-T1. Kameran får ett nytt autofokussystem som ska göra det enklare att fånga rörliga objekt, samt att jobba under dåliga ljusförhållanden. Dessa med flera ändringar kommer visserligen också X-T1 till godo via en ny programuppdatering.

Annons

Fujifilm_X-T10_leftside-black18-55mm

Fujifilm X-T10 kommer att släppas i juni i svart och silver, och siktar in sig på samma plånböcker som annars kanske skulle överväga Olympus E-M10 (som jag också skrev om för ett drygt år sedan när X-T1 släpptes)

Den snygga retrolooken har botten och toppdelar i magnesium och rattar i aluminium, men däremot har man kompromissat med vatten- och vädersäkerheten för att hålla nere priset.

Priset för enbart kamerahuset blir 7 000 kr, och med billigaste objektivet XC16-50mm F3.5-5.6 kommer kameran att kosta 8 000 kr. När den släpps i juni ska det finnas 18 olika objektiv att välja mellan.

Fujifilm_X-T10_frontup-silver18-55mm

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar