Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Smartaste tangentbordet för din mobil och surfplatta – kan rullas ihop!

Mats Rydström  |  Publicerad 2015-08-27 12:50  |  Lästid: 2 minuter

LG_rolly
Världens minsta tangentbord? LG har precis visat upp ett smart, ultrakompakt tangentbord som kan rullas ihop till en stav och stoppas i väskan.

Rolly, som tangentbordet kommer att heta, ska visas upp på IFA-mässan i Berlin i nästa vecka och Digitalt kommer då kunna testa det. Men vi bedömer redan nu att detta nog kan vara det smartaste resetangentbordet av alla.

Tangenterna är trots allt oväntat stora, med 17 millimeter ”key pitch” vilket är måttet från mitten av en tangent till nästa. Det är bara en millimeter mindre än ett riktigt tangentbord för en stationär dator.

LG-Rolly-Keyboard-3

Ytterligare en smart sak med Rolly är att det har ett fack längst upp som gör att man kan sätta i en surfplatta och därmed få en fullfjädrad arbetsplats! Plattor på upp till 10 tums skärm ska passa, men det lär väl bero på hur stora ytor dessa har utanför själva skärmen (en iPad ska därmed passa i teorin).

Rolly ansluts med bluetooth och kan vara parkopplat med två olika enheter utan krångel, så du lätt kan växla mellan din mobil och surfplatta med bara ett knapptryck.

Pris och släppdatum på LG Rolly är ännu ej klart men vi hoppas få reda på mer under IFA-mässan i nästa vecka.

LG-Rolly-Keyboard-5 LG-Rolly-Keyboard

https://www.youtube.com/watch?v=-BOmdKWrBrs

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-09-23 01:41