Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Smart bricka för slarviga personer

SenseGiz Find är ytterligare ett exempel på bärbara, små smarta prylar: en bricka som kan fästas på en väska, ett husdjur eller någon annan viktig tillhörighet för att hjälpa slarviga personer att hålla koll.

Annons

Detta sker genom en koppling till en iOS- eller Android-app med vilken du anger ett maxavstånd (upp till 30 meter) som prylen får röra sig från dig. Sedan larmar telefonen och det är förhoppningsvis inte för sent.

Om du å andra sidan sätter brickan på nyckelknippan och, som undertecknad, gärna lägger ifrån dig din telefon precis var som helst så kommer brickan att avge ett irriterande och starkt tjut.

sensegiz_find

Har du fäst din Find-bricka på en pryl som tappas bort eller blivit stulen anmäler du den som förlorad i appen. När en annan Find-användare passerar i närheten så kommer din bricka prata anonymt med dennes smartphone och rapportera positionen till dig, som visas i Google Maps.

Detta sistnämnda användningsområde är väl de första åren något långsökt, tills Find är var och ens egendom.

SenseGiz Find är ännu inte släppt, men kommer att säljas för 25 dollar styck eller med olika mängdrabatter. Nu återstår att hitta ett gemensamt bra svenskt samlingsnamn på armband, brickor, klockor, bältesgrejor – motsvarande engelska ”wearables”.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar